Belgische primeur: gemeentehuis Merksplas draait volledig op groen gas.

Sinds maandag 1 april is Merksplas veel meer dan gewoon een gemeente uit de Noorderkempen. Het gemeentehuis draait er sinds begin deze week als eerste gebouw in ons land volledig en uitsluitend op groen gas. Wat een primeur voor de Belgische gassector! Lees er hier meer over.

Staat er straks een biogascentrale bij elke boer?

Als het van Philippe Jans afhangt wel. Met zijn bedrijf Biolectric ontwikkelt hij biogasinstallaties – of ‘strontinstallaties’ zoals hij ze zelf noemt - die koeienmest omzetten in groene energie. Zijn product staat na jaren van onderzoek en testen helemaal op punt. Is Biolectric klaar om de landbouwsector te veroveren?

Gas is één van de elementen in de puzzel van het energievraagstuk

Het milieudebat is actueler dan ooit. Maar welke inspanningen zijn er nodig om in 2050 klimaatneutraal te zijn? Die vraag stelde Kanaal Z aan een aantal experten uit de sector.

De groene toekomst van Biogas

Verwarmen we in de toekomst onze huizen met gas uit groente-, fruit- en tuinafval? Het verrassende antwoord: dat gebeurt vandaag al! Kanaal Z trok naar Beerse waar de Kempische afvalintercommunale IOK in een energieconversiepark heeft geïnvesteerd.