“Drie koeien kunnen een familie een jaar lang groene stroom geven.”
 
Na de instap van de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) maakt Biolectric zich klaar voor de commerciële uitrol van biogasinstallaties over heel Europa. Om een idee te geven: de productie wordt vervijfvoudigd. Niet onlogisch als je weet dat er minstens 200 miljoen koeien rondlopen in Europa. “Boeren kunnen zelf niet veel doen aan de CO2-uitstoot van hun koeien, maar een biogascentrale wel. Klimaat is bovendien een hot topic op dit moment.”
 
Snel terugverdiend.
Maar wat met het kostenplaatje? Een kleine installatie kost al rap 100.000 euro, dat komt overeen met een nieuwe tractor. “Maar die investering hebben boeren in 4 of 5 jaar al terugverdiend”, stelt Jans gerust.
 
Gebruiksvriendelijk.
Bovendien zijn biogascentrales makkelijker en sneller installeerbaar. “Ons eindproduct is een 20-voetscontainer met alle pompen en elektronische besturingen inbegrepen.” In enkele dagen tijd is dit kant-en-klaar pakket dus volledig geïnstalleerd en gebruiksklaar. Ter vergelijking: een klassieke biogasinstallatie installeren duurt ongeveer 2 jaar.

 

Wil je graag meer weten? Lees het volledige artikel hier.